Simona Lukman

Rojena sem leta 1973. Matematiko sem vzljubila v Srednji šoli za kemijo, kjer smo imeli odlično učiteljico, ki nas je znala pravilno motivirati. Takrat sem prvič spoznala, kako pomemben je pravi način podajanja snovi. V tem času sem pomagala sošolkam in prijateljicam. Že v tretjem letniku sem zbrala pogum in dala oglas za inštrukcije. Prijavilo se je nekaj kandidatov, ki so uspešno popravili ocene, sama pa sem pridobila precej dragocenih izkušenj.

Študirala sem ekonomijo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in kot študentka poleg matematike nudila tudi inštrukcije za poslovno matematiko. Leta 1997 sem skupaj z možem Davidom začela poučevati matematiko. Učim matematiko za osnovne šole, srednje šole in gimnazije ter poslovno matematiko za vse stopnje. Veliko znanja za poučevanje sem dobila od svojega moža. Kljub temu pri poučevanju držim svoje poti.

 

Razlagam na svoj način, ki je sicer podoben Davidovemu, pa vendarle malce drugačen. Ljudje so vedno lepo sprejeli mojo razlago in mi z zaupanjem sledili, ko sem jih vodila do njihovih ciljev. Svoje delo opravljam z ljubeznijo in spoštovanjem do vsakega kandidata posebej.

Živim v Ljubljani. Od leta 1996 sem poročena z Davidom, s katerim imam tri otroke. Ker so otroci majhni, trenutno ne delam, se bom pa kmalu vrnila.